Viatge en grup a Albània

La joia desconeguda dels Balcans

Descripció
  • Dies de viatge: 10

Aquest és un viatge en grup reduït pel cor d’Albània. Un recorregut a través de la història, la cultura i els paisatges. Ciutats Patrimoni de la Humanitat com Berat i Gjirokastër exponents del llegat otomà.

L’hem dissenyat especialment per fer amb pocs viatgers, cosa que ens permet arribar a alguns dels racons d’aquest país encara per descobrir, tenir un tracte més proper amb la població local i conviure-hi directament. Per això fem ús d’allotjaments familiars, complint així també amb la nostra filosofia, de tornar a la població el que ens han donat, fent que el benefici repercuteixi en la gent local.

Destacats del viatge

  • Els tòpics albanesos, tradicionalment negatius –màfia, aïllament, pobresa…–, estan sent substituïts lentament per hospitalitat, autenticitat, etc. Ja s’ha convertit gairebé en un clixé; és per això que la prestigiosa Lonely Planet va incloure Albània entre les destinacions més “guais”.
  • Albània ha estat testimoni del pas de diverses civilitzacions com a mostra Apollonia, l’amfiteatre de Durres i una infinitat de restes arqueològiques, moltes al llarg de la costa, una de les més verges de la Mediterrània.
  • Berat és un lloc Patrimoni de la Humanitat. Berat és coneguda com la “ciutat de les mil finestres”. El nom de la ciutat significa ‘ciutat blanca’. Es troba al llarg del riu Osum. El nucli antic es compon de tres parts Kalaja (la fortalesa), Mangalem i Gorica. La fortalesa de Berat està construïda sobre un turó a la riba dreta del riu.
Itinerari

Dia 1. Tirana – Klos
Recollida a l’hotel i trobada amb el grup per traslladar-nos a la part interior del país. En aquesta jornada prendrem contacte amb allò que serà la filosofia d’aquest viatge, convivència i immersió en la forma de vida de les famílies locals.
Després de creuar la cadena muntanyosa del centre d’Albània arribarem als voltants de Klos, on ens allotjarem a una antiga casa familiar reconvertida a guesthouse i atesa pel matrimoni propietari.
Aquesta casa és una mostra viva de l’arquitectura tradicional d’aquesta regió. Un cop acomodats podrem conèixer els seus voltants i fer una caminada per la zona acompanyats pel nostre amfitrió.

Dia 2. Klos – Fushë Lurë
Des de Klos anirem fins a Lurë, un dels 16 Parcs Nacionals del país. Després de travessar muntanyes i diversos llogarets del centre del país arribarem a l’allotjament.
Des d’aquí podrem visitar algun dels seus llacs glacials que es troben a la zona o bé prendre el pols al llogaret en algun dels seus bars i plaça central.
Aquesta regió és una de les més desconegudes del país, però no per això vol dir que no sigui una de les més atractives i interessants. La frontera entre la zona catòlica de Mirdite i Dibra. Sopar al nostre allotjament.

Dia 3. Fushë Lurë – Dibra
Sortint des de Lurë continuarem en direcció Est fins endinsar-nos a Dibra. Muntanyes, rius cabalosos i natura…
Visitarem la ciutat de Peshkopi, capital de Dibra, on coneixerem la forma de vida d’aquesta tranquil·la ciutat d’interior. Lloc de proveïment de vilatans de la regió i centre neuràlgic.
A continuació ens desplaçarem fins al nostre allotjament en un dels llogarets propers.

Dia 4. Dibra – Librazhd
Des de Dibra continuarem recorrent el país en direcció sud.
Travessarem el centre del país pel Parc Nacional de Shebenik-Jabllanice. Probablement aquesta serà la jornada on trobarem l’essència de la part interior, menys turística i més desconeguda.
Un cop allà podrem caminar per aquest Parc Nacional i gaudir de la seva natura.
Continuarem fins a Librazhd, per allotjar-nos en un dels seus llogarets a cura d’una família de la zona.

Dia 5. Librazhd – Voskopoje
Continuant cap al sud entrarem a la regió Mokra per apropar-nos a Selcë, on jau el passat més remot de la civilització Ilíria, els primers pobladors d’aquest país.
Visitarem les tombes datades del s.IV a.C.
Selcë va tenir una posició predominant a la zona a causa de la seva proximitat a la via Egnatia afavorint el seu desenvolupament econòmic fins a la fi del període romà. Continuarem a la vora del llac Ohrid, un dels més antics del planeta i extensos dels Balcans a la frontera amb Macedònia del Nord fins arribar al sud del país, a Voskopoje. Un cop allà gaudirem d’aquest poble, on trobarem mostres del passat esplendorós en forma de diverses esglésies ortodoxes.
Descans a guesthouse.

Dia 6. Voskopoje – Permet
Continuarem resseguint el sud al costat de la frontera amb Grècia.
Aquesta frontera està delimitada en gran part pel curs del riu Vjosa, un dels darrers rius salvatges d’Europa en no tenir cap intervenció humana a la seva llera.
Parada a la zona d’aigües termals de Benjë i visita a l’església ortodoxa de Leusë, una de les joies ortodoxes del país.
Després d’aquesta visita ens allotjarem a aquesta petita ciutat.

Dia 7. Permet – Gjirokaster
Durant aquesta jornada ens desplaçarem fins a la regió de Zagoría. Zona muntanyenca anteriorment força poblada en temps de l’Albània comunista, que ha patit l’èxode a partir dels anys 90.
En aquesta regió coneixerem l’església de Labovë, segle XIII i dinarem en una casa familiar.
A la tarda ens desplaçarem a Gjirokaster, l’anomenada “ciutat de pedra”, on es podrà conèixer una de les ciutats més atractives del país. El seu castell, basar i cases característiques són part dels atractius d’aquest lloc.

Dia 8. Gjirokaster – Berat
Des de Gjirokaster, seguirem en direcció nord fins a l’altra ciutat Patrimoni de la Humanitat, Berat. Un cop allà visitarem el seu castell i els seus tres barris històrics.
La coneguda com a “ciutat de les mil Finestres” és avui dia un dels llocs més visitats del país gràcies a la seva bellesa i ordenació característica.
Allotjament a hotel a la ciutat.

Dia 9. Berat – Tirana
Trasllat fins a la capital del país, Tirana.
Pel camí coneixerem la regió de Belsh, lloc on es va pensar ubicar la capital del país a principis del segle XX.
Després d’alguna parada arribarem a Tirana.
Un cop allà visitarem la plaça central, mesquita i algun dels seus barris més característics.
Allotjament al cèntric hotel.

Dia 10. Tirana – Aeroport
Després d’esmorzar ens traslladarem fins a l’aeroport de Tirana.

Mapa
Dates

Viatge en grup 2024

  • 7 abril (diumenge)
  • 5 maig (diumenge)
  • 2 juny (diumenge)
  • 6 octubre (diumenge)
  • 20 octubre (diumenge)
Preus

Viatge en grup

  • De 4 a 6 persones: 1.460€/persona + vol
  • De 7 a 9 persones: 1.260€/persona + vol
  • De 10 a 12 persones: 1.125€/persona + vol

Nota: Aquesta proposta està subjecta a la disponibilitat el dia de la contractació i pot patir algunes variacions.

Serveis inclosos

  • Guia /Xòfer.
  • Allotjament durant tot el viatge.
  • Manutenció:
    • Mitja pensió: del dia 1 al 15.
    • Esmorzar: del dia 6 al 10.
Serveis no inclosos

  • Vols.
  • Assegurança opcional de viatge.
  • Begudes embotellades.
  • Algun dinar, segons itinerari.
  • Propines.
  • Trasllats a l’aeroport fora dels dies i hores concretades (en base als vols de Wizzair Madrid i Barcelona).
  • Allò no descrit a l’apartat “Serveis inclosos”.
  • Assegurança de cancel·lació i assistència (consulteu preu amb nosaltres).
+ Info

Per a més informació sobre els tràmits burocràtics, consulteu la pàgina oficial del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol.

També cal estar al dia de vacunes. Consulteu aquí quin centre de vacunació és més a prop de casa vostra.

Viatge a mida Albània

Si vols fer un viatge a Albània a mida, aquí tens una proposta: Viatge a Albània.

Contacta’ns i et prepararem un pressupost a mida.

Descarrega la versió imprimible en PDF

Viatja amb nosaltres!

Escriu-nos per a reservar o demanar més informació