Viatge a Suècia

Seguint els passos de Greta

Descripció
  • Dies de viatge: 10

En aquest tour especial per a parelles i famílies animem a joves i adults a aportar el seu granet de sorra per protegir el Planeta, no només aprenent més de l’ecologia, del canvi climàtic i de les accions que s’estan duent a terme ciutats com Estocolm, també participant activament en les iniciatives assentades per Greta Thunberg en la societat sueca.

Destacats del viatge

  • Estocolm és la capital més gran de Suècia. La ciutat està composta per 14 illes on el llac Mälar desemboca al mar Bàltic. Va ser la primera Capital Verda Europea el 2010.
  • També visitarem Copenhaguen, capital i ciutat més poblada de Dinamarca. Copenhaguen vol ser el 2025 la primera Capital neutra en emissions de carboni.
  • Göteborg és una de les ciutats hoteleres més verdes del món, aproximadament el 95% de tots els hotels són respectuosos amb el medi ambient.
  • El Turning Torso, un gratacel neofuturista situat a la ciutat de Malmö, és l’edifici més alt d’Escandinàvia. És considerat com el primer gratacels retorçat del món. Es tracta d’un edifici residencial, de manera que les seves vistes no són accessibles a el públic en general.
  • Malmö és una ciutat situada a la província d’Escània, i és la tercera ciutat més gran de Suècia.
Itinerari

Dia 1. Dijous: Arribada – Estocolm

Benvinguts a Estocolm! Sabíeu que la capital sueca és la primera ciutat europea verda? Et convidem a descobrir aquesta fascinant ciutat, moderna, vibrant i alhora sostenible.

Podràs arribar al teu hotel en transport públic, una de les formes més responsables de moure’s per la ciutat. De fet, Estocolm està planificada de tal manera que el seu transport públic és excel·lent, ràpid, net i 100% renovable. Et donarem tota la informació detallada, depenent de l’estació o l’aeroport on arribis, perquè el teu trasllat a l’hotel sigui segur i ràpid.

A les 11:00 de dijous tens una cita amb el Planeta. Aquí et donem una simple idea, cada dijous o divendres a les 11:00 en punt, simplement atura’t on siguis i inverteix 1 minut imaginant un futur millor, i publica el tweet “At #11thHourForClimate Let #ImagineFor1Minute”. Pots fer-ho davant de l’Ajuntament d’Estocolm, tal com fan molts ciutadans conscienciats en les seves respectives ciutats.

Allotjament a Estocolm, habitació estàndard (AD).

Dia 2. Divendres: Fridays for Future Estocolm i Uppsala

Esmorzar a l’hotel. Sabies que a Estocolm el 99% de les escombraries és reciclada? Què ofereix una de les aigües potables més pures de l’món? O que és una ciutat planificada en un terç per àrees verdes, un altre terç per aigua i un altre terç construïda?

Al matí, el nostre guia local t’acompanyarà a fer una passejada per la ciutat, descobrint llocs ecosostenibles. Farem servir transport ecològic, visitarem una granja urbana i edificis el funcionament és gràcies a l’energia humana. Passarem per l’àrea del Waterfront, on Greta va donar un important discurs al novembre de 2018 sobre l’autisme com una forma de no entendre la inacció dels governs i de la gent contra el canvi climàtic. A les 11:00 tenim una cita molt especial. A l’agost de 2018 Greta Thunberg va decidir no anar a l’escola per plantar-davant el Parlament suec (Riksdag) i fer visible el seu descontentament per les emissions de carbó, amb una pancarta que indicava “Skolstrrejk för kimalet” (Vaga escolar pel clima). Des de llavors, tots els divendres a les 11:00 pren lloc aquí la mateixa acció, i nosaltres formarem part ella.

Més tard, agafarem el tren a Uppsala, un dels pobles als afores d’Estocolm. Viatjar en tren és una de les millors accions sostenibles que es poden realitzar.

En Uppsala tenim una altra cita important. Cada divendres entre les 15:00 i les 17:00 a la plaça de Forumtorget pren lloc una concentració amb 3 objectius:

  1. Tractar que la temperatura global no augmenti 1,5 graus
  2. Assegurar la justícia climàtica
  3. Escoltar a la ciència. Ens sumarem a la concentració i tindrem temps per compartir amb els assistents les nostres experiències i aprendre més sobre quines accions seguir prenent un cop tornem a casa.

Temps lliure per descobrir la ciutat pel teu compte, et recomanem fer una ullada a la bella Catedral o al seu històrica Biblioteca. A l’hora prevista, tren de tornada a Estocolm, trasllat a peu a l’hotel que es troba a uns minuts caminant.

Allotjament a Estocolm, habitació estàndard (AD).

Dia 3. Dissabte: Activitats sostenibles opcionals

Esmorzar a l’hotel. Avui tindràs el dia lliure per passejar per la sostenible ciutat d’Estocolm pel teu compte. No deixis de visitar el barri Hammarby Sjöstad, és un projecte de desenvolupament urbà sostenible de la ciutat d’Estocolm, que forma part de centre de la ciutat d’Estocolm, actualment en procés de remodelació urbana. Es troba a banda i banda de l’estany Hammarby SJO, limitant amb el municipi de Nacka a l’est. La zona forma part dels districtes de Södermalm i Södra Hammarbyhamnen.

També pots unir-te a activitats opcionals respectuoses amb el medi ambient, com:

  • Tour amb bicicleta de fusta o amb bicicleta elèctrica.
  • Tour en caiac entre les illes o per l’arxipèlag.
  • Dia de navegació en veler per l’arxipèlag
  • Aventura de senderisme als boscos dels afores.

Allotjament a Estocolm, habitació estàndard (AD).

Dia 4. Diumenge: Estocolm – Malmö (613 Kms, 6h + -)

Esmorzar a l’hotel. A partir del dia d’avui continuarà el seu viatge descobrint més de Suècia responsable, amb cotxe de lloguer, i visitarà les ciutats més importants del país, començant per Malmö. Tindrà totes les recomanacions de llocs per visitar.

Recollida del seu cotxe de lloguer elèctric per 7 dies (recollida i devolució a l’aeroport d’Arlanda), amb quilometratge il·limitat.

Arribada a Malmö. Ciutat situada a la província d’Escània, és la tercera ciutat més gran de Suècia. Es pot considerar que el seu punt d’inflexió va ser el projecte denominat Bo01, City of Tomorrow (traduït com Ciutat del Demà), iniciat el 2001 i concebut per satisfer les necessitats d’una secció de la població sueca en creixement, que volia canviar el món per mitjà del compromís de viure sosteniblement, i estaven disposats a fer sacrificis per aconseguir-ho. Arribada al seu hotel i registre.

Allotjament a Malmö, habitació estàndard (AD).

Dia 5. Dilluns: Malmö – Descobreixi la ciutat

Esmorzar a l’hotel. Avui es trobaran al centre amb el seu guia de parla hispana per fer una visita panoràmica de 3 hores a peu pel centre històric.

Malmö ha aconseguit demostrar que creixement i sostenibilitat poden anar de la mà. La ciutat va començar a edificar de manera futurista a la zona del moll occidental, o Västra Hamnen. Aquesta antiga zona industrial fortament contaminada ha estat totalment renovada fins a esdevenir un atractiu barri residencial i comercial, les necessitats d’energia elèctrica procedeixen íntegrament d’energies renovables. A més, compta amb habitatges i edificis de baix consum energètic i sostres verds. Si hi ha algun lloc de Malmö que simbolitzi com cap altre la transformació de la ciutat en una urbe sostenible és sens dubte Västra Hamnen.

Més tard, suggerim visitar Lund pel seu compte, aquesta petita i pintoresca ciutat és una de les ciutats més antigues de Suècia i és famosa per la seva gran universitat, la seva impressionant catedral romànica, el museu a l’aire lliure Kulturen, una varietat d’altres museus, bells parcs i una actitud relaxada davant la vida.

Allotjament a Malmö, habitació estàndard (AD).

Dia 6. Dimarts: Malmö – Copenhaguen – Malmö

Esmorzar a l’hotel. La història de Malmö ha estat lligada sempre a la seva proximitat amb Dinamarca. Avui podràs visitar la veïna ciutat de Copenhaguen, la construcció d’un pont de 22 quilòmetres entre Malmö i Copenhaguen, t’ho permetrà.

Molt aviat et trobaràs a la ciutat de Copenhaguen.

Un guia t’acompanyarà en el teu recorregut per conèixer aquesta ciutat. Descobreix la capital del regne més antic d’Europa i el bressol del disseny nòrdic. Farem un recorregut panoràmic per la ciutat, on podràs apreciar la seva antiga arquitectura conservada i els seus nous edificis, així com les seves places. Podràs apreciar el districte i Port de Nyhavn. Aquesta ciutat portuària amb mil anys d’antiguitat ha aconseguit conservar el seu encant històric i al mateix temps oferir tot el que s’espera d’una moderna metròpolis, teatres, museus, restaurants, botigues i atraccions de primera classe. Entre altres llocs d’interès, podrem apreciar El Palau de Christiansborg on es troba el Parlament danès, el Museu Nacional d’Història, o l’edifici de la borsa, entre d’altres. Retorn a Malmö.

Allotjament a Malmö, habitació estàndard (AD).

Dia 7. Dimecres: Malmö – Göteborg (272Kms, 3h + -)

Esmorzar a l’hotel. Condueix avui cap a Göteborg, una gran ciutat sueca situada a la desembocadura del riu Göta, a la costa occidental de país.

Comptaràs amb una targeta de 24 hores que et permetrà l’accés a molts llocs de Göteborg.

Allotjament a Göteborg, habitació estàndard (AD).

Dia 8. Dijous: Göteborg

Esmorzar a l’hotel. Els suggerim continuar descobrint aquesta ciutat i fer una passejada pels seus carrers.

Podràs visitar molts museus, com: Aeroseum, el Museu de la Guerra Freda en un hangar subterrani amb avions històrics, fotos i un simulador de vol o Universeum que és el centre científic nacional de Suècia i un poderós escenari per a l’educació i l’educació popular en ciència, tecnologia i desenvolupament sostenible.

Allotjament a Göteborg, habitació estàndard (AD).

Dia 9. Divendres: Göteborg – Estocolm (469Kms, 4h + -)

Esmorzar a l’hotel. Llestos per tornar a Estocolm. En aquesta oportunitat, us recomanem una parada a Jönköping.

Segueix cap a Estocolm. Registre a l’hotel.

Allotjament a Estocolm, habitació estàndard (AD).

Dia 10. Dissabte: Estocolm – Tornada

Esmorzar a l’hotel. A l’hora prevista, trasllat pel seu compte a l’estació de tren o a l’aeroport.

Mapa
Dates

Sortides durant tot l’any.

Preus

2 persones: 2.200€/pax + vols

Nota 1: Preu per persona en base a habitació doble amb esmorzar. Per a hotels superiors, consultar preus.

Aquesta proposta està subjecta a la disponibilitat en el dia de la contractació i pot patir variacions.

Nota 2: Consultar preus per habitació individual.

Serveis inclosos

  • 9 nits d’allotjament.
  • 9 esmorzars inclosos en els hotels
  • Guia de parla hispana durant 8 hores per visita a Estocolm i Uppsala.
  • Bitllets de tren SJ Estocolm – Uppsala – Estocolm.
  • Lloguer de vehicle per 5 dies, tipus VW GOLF ELECTRIC CAR o similar. Inclou quilometratge il·limitat, deduïble parcial en cas d’accident o robatori, impostos locals, 1 conductor major de 25 anys, recollida i devolució a l’aeroport.
  • Guia de parla hispana durant 3 hores per la visitar a peu a Malmö
  • Guia de parla hispana durant 5 hores per visita a Copenhaguen.
  • Pass de 24 hores per Göteborg.
  • Assistència de parla hispana 24/7 durant la teva estada.
  • Els àpats especificats a l’itinerari.
  • Les activitats esmentades en el programa.
Serveis no inclosos

  • Vols domèstics i internacionals.
  • Activitats addicionals i opcionals.
  • Dinars i sopars no esmentats, begudes.
  • Servei de maleters, despeses personals i propines.
  • Tot el que no està especificat a l’apartat “serveis inclosos”.
  • Assegurança d’assistència i anul·lació plus.
+ Info

Per a més informació sobre els tràmits burocràtics, consulta la pàgina oficial del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol.

Descarrega la versió imprimible en PDF

Viatja amb nosaltres!

Escriu-nos per reservar o per demanar més informació