Viatge a Gàmbia i Senegal

El regne dels Dioles

Descripció
 • Dies de viatge: 9

Un primer contacte amb la diversitat d’ètnies i comunitats de Gàmbia i Senegal, dos països subsaharians que ens permetran descobrir i conviure amb les seves tradicions i estils de vida. Palmeres i arrossars es barregen entre la vegetació tropical d’aquesta regió d’ambient fresc i de colors intensos. El contacte amb la gent local i l’intercanvi cultural seran els eixos que guiaran el viatge, oferint una experiència caracteritzada pel compromís amb un turisme responsable i l’autenticitat de les experiències viscudes.

Destacats del viatge

 • La zona del Senegal que visitem és Casamance, està situada al sud-est del país, entre Gàmbia i Guinea-Bissau. És una exuberant postal que contrasta amb la resta de Senegal. Pobles submergits en una impressionant vegetació: palmeres d’oli esplèndides, arbres gegants, i fins i tot platges vorejades de cocoters, que fan de Casamance un veritable jardí de l’Edèn d’Àfrica.
 • El cor de Gàmbia és sens dubte el seu riu. Aquest petit país es troba en les seves ribes i gràcies a ell disposen d’una vegetació fantàstica i de terra útil per al cultiu. Hi ha molts llocs des dels quals es poden veure unes vistes fantàstiques del riu Gàmbia i també molts altres des dels quals es pot partir per navegar pel mateix.
 • Aquest viatge organitzat per l’associació Ethnic, ens permet agrupar turistes de diferents procedències en grups d’un màxim de 12 persones, en les dates indicades, per poder compartir experiències i despeses i així obtenir millors preus.
Itinerari

Dia 1. Ciutat d’origen – Sanyang

Arribada de nit a l’aeroport de Banjul (Yundum). Trasllat a l’allotjament situat al poblat de Sanyang.

Allotjament en Kajamor Lodge

Dia 2. Sanyang – Thionk Essyl

Al matí gaudirem d’un esmorzar per carregar energies, i ens relaxarem en una platja tropical verge situada davant del allotjament i gaudint d’un bany. Seguidament, iniciarem el viatge cap a la Casamance (Senegal), creuarem la frontera entre el Senegal i Gàmbia i ens endinsarem en els boscos del Boulouf, més tropicals i frondosos, fins arribar a Thionk Essyl un curiós poble d’ètnia Diola. Passeig de 2h per recórrer Thionk Essyl.

Allotjament al Campamento Abekum

Dia 3. Thionk Essyl – Nioumoune

Un cop haguem esmorzat iniciarem una excursió amb barca per una zona de manglars, reconeixent la fauna i flora de la regió, per arribar a l’illa de Nioumoune, un reducte de cultura animista a la Casamance. Dinarem al campament rural de Nioumoune, un projecte d’ecoturisme guiat pels criteris del turisme sostenible, per després fer una visita guiada al poble. Soparem al campament de Nioumoune i gaudirem d’una posta de sol inoblidable.

Allotjament a l’ecolodge Alouga a l’illa de Nioumoune.

Dia 4. Nioumoune – Karabane – Illa de Egueye

Pel matí sortirem en vaixell cap a l’illa de Karabane. Farem un interessant trajecte pel riu on descobrirem un paisatge verge entre manglars i assentaments de pesca d’ètnia Diola, situats a la vora del riu. Arribarem a l’illa de Karabane on menjarem i gaudirem d’un ambient plenament tropical. Seguidament ens dirigirem cap a l’illa de Effrane, a un petit poble situat a la vora del riu Casamance on tindrem temps lliure per passejar i descobrir aquest enclavament pesquer. Tindrem una posta de sol molt especial.

Allotjament a l’ecolodge de Egueye

Dia 5. Illa de Egueye – Kagnout – Mlomp – Oussouye

Sortirem amb barca fins al poble de pescadors de Elinkine on ens esperarà el nostre vehicle per dirigir-nos fins Kagnout, situat a 6 Km de Elinkine, i des d’allà iniciarem un passeig de 4 km fins M’lomp, que ens portarà a reconèixer la vida local entre un paisatge d’arrossars i ceibas mil·lenàries, els arbres sagrats de la cultura Diola. El poble de M’lomp és famós per la seva notable arquitectura i les seves cases de fang construïdes en dos nivells. Visitarem el museu local de M’lomp, situat en una casa impluvium on el seu propietari ens explicarà els diferents instruments i eines utilitzats pel poble Diola en el seu dia a dia. Seguidament ens dirigirem a Oussouye per menjar i dedicarem la tarda a fer una passejada en bicicleta de muntanya, un trajecte entre arrossars i manglars fins al petit poble de Ediounge. Una experiència per conèixer millor l’interior de la regió i connectar amb la seva gent a un ritme tranquil. Seguidament soparem i gaudirem d’un sopar en un ambient familiar. Caminada de Kagnout fins Mlomp 4 km (2h).

Allotjament al Campament Emanaye

Dia 6. Oussouye

Un cop haguem esmorzat ens prepararem per realitzar un taller amb les dones del projecte «Kalamisso» on aprendrem a treballar la fulla de palma de la mà de les beneficiàries del projecte d’inserció professional Oussouye Handicapé. Elles ens ensenyaran i ajudaran a elaborar una peça de decoració (un plat, un bol …) a través de la seva tècnica tradicional, un autèntic intercanvi marcat per l’hospitalitat d’aquest poble. Un cop finalitzat el taller ens dirigirem cap a l’allotjament per descansar i menjar. A la tarda, podrem gaudir de la visita a aquest poble impregnat de fortes tradicions ancestrals i on encara es conserva la figura del rei i els fetitxes animistes són presents per tot el poble. Tindrem temps lliure per passejar al nostre aire i visitar el mercat local.

Excursió en bici d’Oussouye fins Ediongou de 10 km (2h). L’itinerari és planer i no requereix experiència, de tota manera, es pot fer caminant si es prefereix.

Allotjament al Campament Emanaye

Dia 7. Oussouye – Ziguinchor – Abené

Emprendrem la nostra ruta cap a l’alta Casamance i pararem a dinar a Ziguinchor, capital de la Casamance i ciutat emblemàtica de l’època colonial francesa. Visitarem el mercat d’artesania tradicional de la ciutat i un mercat local on podrem barrejar-nos amb el bullici local. Seguidament emprendrem nostre trajecte cap al poble costaner de Abené on gaudirem d’una tarda de relax a la platja. Podrem passejar i visitar el petit port de pescadors.

Allotjament ecolodge Les Baobabs

Dia 8. Abené – Kafountine – Tanji – aeroport (Gàmbia)

Al matí emprendrem la ruta de tornada a Gàmbia. Farem el trajecte per carretera i ens dirigirem cap a les terres de Kiang, a Gàmbia. El pas de l’ètnia dels dioles als mandingues i Peuls, i de les tropicals terres de la Casamance a les terres àrides de Gàmbia. Un cop entrem a Gàmbia ens dirigirem cap a Tanji, un poble pesquer on presenciarem el tràfec de les barques arribant a la costa per veure com es descarrega el peix, com es prepara per vendre-ho immediatament o bé s’asseca o fuma per vendre-terra endins a Mali o Senegal. Una explosió de colors, moviment i treballs ben coordinats enmig d’una gran multitud. Seguidament podrem descansar a l’Eco-lodge Kajamor, al poble de Sanyang, i fer l’equipatge abans de marxar cap a l’aeroport.

Dia 9. Arribada a la nostra ciutat d’origen

Mapa
Dates

Viatges a mida
Sortides durant tot l’any.

Viatges acompanyat (màx. 12)
Sortides:

 • 30 de Novembre
 • 28 de Desembre
Preus

Viatge acompanyat
Sortides de grup a partir de 835€ + vol depenent del nombre de persones que formen el grup.

Viatge a mida
2 persones: 1.445€ + vol.
4 persones: 1.060€ + vol.
6 persones: 935€ + vol.

Nota: Preus per persona en habitació doble en els hotels, si no s’especifica un altre tipus d’allotjament. Aquesta proposta està subjecta a la disponibilitat en el dia de la contractació i pot patir variacions.

Preu orientatiu del vol: 450€ + 175€ taxes.

Serveis inclosos

  • Trasllat a l’aeroport -hotel- aeroport.
  • Transport en 4×4 o minibús adaptat.
  • Transports fluvials.
  • Allotjament en habitació doble en pensió completa.
  • Guia de Ethnic hispanoparlant que domina perfectament les llengües locals (wòlof, diola, mandinga) i gran coneixedor de la regió.
  • Xofer.
  • Excursió amb bicicleta a Oussouye.
  • Les activitats i tallers detallats en l’itinerari i les visites a les entitats i projectes.
Serveis no inclosos

  • Propines.
  • Vols.
  • Visat Gàmbia (un cop sortim de Gàmbia, el visat per tornar a entrar s’ha d’abonar i té un cost d’uns 68 €).
  • Assegurances de viatge.
  • Begudes.
  • Assegurança d’assistència i anul·lació plus.
+ Info

Per viatjar a Gàmbia i Senegal, els ciutadans amb passaport espanyol necessiten passaport en vigor, amb una validesa mínima de 6 mesos. No necessiten visat. Tampoc és obligatòria cap vacuna. Per a més informació consultar la pàgina oficial del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol dedicada al Senegal i la dedicada a Gàmbia.

Descarrega la versió imprimible en PDF

Viatja amb nosaltres!

Escriu-nos per reservar o demanar més informació